ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Ο Απόστολος και η Νανά Λύκου σας καλωσορίζουν στο οινοποιείο τους στο Μαλακώντα Ευβοίας.

Εδώ, το πάθος μας για το κρασί συνδυάζεται με την γαστρονομική ιστορία 40 χρόνων,

μια παράδοση που κληρονομήσαμε και συνεχίζουμε με σεβασμό στη φύση και στις επόμενες γενιές.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ιστορία της οικογενειακής οινοποιίας Λύκου μας πάει πολύ πίσω, τότε που ο Δημήτρης Λύκος(παππούς) είχε στην οικογενειακή ταβέρνα το πέτρινο πατητήρι με τα παραδοσιακά λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά από τα δικά του κτήματα, αλλά και από αμπελώνες της γύρω περιοχής, για να συνοδεύει τα περίφημα εδέσματά του. Ο γιός του Αποστόλης, ψυχή της οικογένειας και έμπειρος καλλιτέχνης της εστίασης, μπαίνει δυναμικά στο χώρο του ποιοτικού κρασιού, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και λειτουργικό οινοποιείο πίσω από το φημισμένο εστιατόριο. Έτσι, το όνειρο του πατέρα του για επώνυμα και εμφιαλωμένα κρασιά στο ιδιόκτητο οινοποιείο, γίνεται πραγματικότητα. H Eύβοια τείνει να εξελιχθεί σε οινικό παράδεισο με πολλά οινοποιεία να ανοίγουν και να μεγαλώνουν σε κάθε γωνιά του νησιού, αλλά το οινοποιείο μας κρατάει μια παράδοση που με μοναδικό τρόπο μπορεί να παντρέψει το κρασί με την ελληνική γαστρονομία.

ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΣ

Οι αμπελώνες με τους οποίους συνεργάζεται το οινοποιείο μας βρίσκονται στην κεντρική και νότια Εύβοια, τη Βοιωτία, τη Θήβα, τη Νεμέα και την Αρχαία Νεμέα. Έχουν επιλεγεί τοποθεσίες επικλινείς και με μεγάλη αποστράγγιση, φυτεμένες με ποικιλίες όπως το Ασύρτικο, το Σαββατιανό, ο Ροδίτης, το Αθήρι, η Μαλαγουζιά, το Cabernet Sauvignon, το Merlot, το Syrah, η Grenache Rouge, το Βραδιανό και η Μαυροκουντούρα.

Aμπελώνες με προσανατολισμό στην έντονη ηλιοφάνεια και σε συνδυασμό με την αύρα της θάλασσας δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για ποιοτικά κρασοστάφυλα και ποιοτικό κρασί. Έτσι λοιπόν, η εξαιρετική πρώτη ύλη, η γνώση και εμπειρία των οινολόγων και η εξέλιξη της τεχνολογίας συντελούν στην παραγωγή κρασιών κορυφαίας ποιότητας, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής (terroir).

ΤΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΣ

Κάθε ανήσυχος “ουρανίσκος” που θα επισκεφθεί το οινοποιείο μας, θα αντικρίσει ανοξείδωτες δεξαμενές που εξοπλισμένες με ειδικούς μανδύες ψύξης εξασφαλίζουν τον θερμικό έλεγχο των ζυμώσεων, θα γνωρίσει την αίθουσα της γραμμής εμφιάλωσης, θα ξεναγηθεί στις υπόγειες κλιματιζόμενες κάβες με τα δρύινα βαρέλια και θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει σε ειδική αίθουσα γευσιγνωσίας τα περίφημα κρασιά της οικογένειας Λύκου που ωριμάζουν πλαγιαστά στα κελάρια. Η ξενάγηση στο οινοποιείο είναι από μόνη της μια μοναδική εμπειρία. Το πάθος και το μεράκι του για το κρασί, ο Αποστόλης Λύκος το μοιράζεται καθημερινά με την οικογένειά του και την αγαπημένη του σύζυγο Νανά, η οποία του συμπαραστέκεται υποδειγματικά, από την οινοποίηση μέχρι την εμφιάλωση και την πώληση. Γνωρίστε λοιπόν

από κοντά τα υπέροχα κρασιά αυτής της αγαπημένης οικογένειας και “χορέψτε” άφοβα με τις ξεχωριστές γεύσεις και τα μοναδικά αρώματα, παίρνοντας και εσείς μέρος στο τρελό αυτό πεντοζάλι των αισθήσεων.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Το οινοποιείο Λύκου βρίσκεται στον Μαλακώντα Ευβοίας, 80χλμ. από την Αθήνα. Μπορείτε να μας επισκεφθείτε μέσω Ωρωπού με ferry boat ή οδικώς από τη Χαλκίδα. Στη συνέχεια μπορείτε να επισκευθείτε το σπίτι του Κανάρη που λειτουργεί σαν μουσείο και έπειτα να απολαύστε τον καφέ σας στο Νησί των Ονείρων με θέα το ευβοϊκό κόλπος, καθ’ οδόν μπορείτε να επισκεφθείτε

το αρχαιολογικό μουσείο και το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας. Ακολουθήστε το δρόμο προς Μαλακώντα και μετά από 4χλμ. σας περιμένει το οινοποιείο μας. Εκεί, θα σας ξεναγήσουμε στο κελάρι μας και στο τμήμα εμφιάλωσης, ενώ στην αίθουσα γευσιγνωσίας θα γνωρίσετε και θα γευθείτε όλη την γκάμα των κρασιών μας. Τέλος, το εστιατόριό μας σας περιμένει να απολαύσετε την παραδοσιακή κουζίνα της οικογένειας Λύκου, που εδώ και 45 χρόνια έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές, και να φύγετε με μια αγκαλιά κρασιά.

Ownership Lykos family

Vineyard holdings Constructed and Ownership

Varietals by colour 50 % white wines, 50 % red wines

Varietals white Sauvignon Blanc, Kidonitsa, Malagousia, Athiri, Assyrtiko, Viognier, Chardonnay Bio, Muscat

Varietals rose Grenache Rouge

Varietals red Agiorgitiko, Vradiano, Merlot, Cabernet Sauvignon Bio, Syrah

Average yield 36 Hectare

Average annual production 300.000 bottles