ΤΟΠΙΚΟΣ OΙΝΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ:   Chardonnay 100%

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ:

Ερυθραί Θηβών

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Κρυοεκχύλιση και ζύμωση για 5 μήνες σε καινούρια δρύινα βαρέλια με τις οινολάσπες του.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Χρώμα χρυσοπράσινο, λαμπερό με πληθωρικά αρώματα τροπικών φρούτων και νότες μελιού σε φόντο βανίλιας. Στο στόμα εμφανίζεται μεστό, πλούσιο, αριστοκρατικό, με πολύπλοκη επίγευση βανίλιας.

ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ:

Δένει αρμονικά με ψητά λιπαρά ψάρια, σολωμό και λευκά κρέατα.
Πίνεται στους 10°C.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

• Ασημένιο Μετάλλιο 2004 στον Διεθνή Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης
• 1η θέση 2008 στην κατηγορία ‘Λευκά Κρασιά από Διεθνείς Ποικιλίες’ στην 6η Γευστική Δοκιμή των κρασιών της ΟΙΝΟΤΗΙΚΙ – Θεσσαλονίκη.