ΤΟΠΙΚΟΣ OΙΝΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Chardonnay 100%
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ:
Ερυθραί Θηβών
ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ:
Κρυοεκχύλιση και ζύμωση για 5 μήνες σε καινούρια δρύινα βαρέλια με τις οινολάσπες του.
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Χρώμα χρυσοπράσινο, λαμπερό με πληθωρικά αρώματα τροπικών φρούτων και νότες μελιού σε φόντο βανίλιας. Στο στόμα εμφανίζεται μεστό, πλούσιο, αριστοκρατικό, με πολύπλοκη επίγευση βανίλιας.
ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ:
Δένει αρμονικά με ψητά λιπαρά ψάρια, σολωμό και λευκά κρέατα.
Πίνεται στους 10°C.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:
• Ασημένιο Μετάλλιο 2004 στον Διεθνή Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης
• 1η θέση 2008 στην κατηγορία ‘Λευκά Κρασιά από Διεθνείς Ποικιλίες’ στην 6η Γευστική Δοκιμή των κρασιών της ΟΙΝΟΤΗΙΚΙ – Θεσσαλονίκη.