ΤΟΠΙΚΟΣ OΙΝΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Cabernet 80% – Merlot 20%
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ:
Αμπελώνες της Εύβοιας και της Βοιωτίας σε υψόμετρο 350μ.
ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ:
Κρυοεκχύλιση και κλασική ερυθρά οινοποίηση 12-15 ημερών.
ΠΑΛΑΙΩΣΗ:
12 μήνες σε μικρά δρύινα βαρέλια.
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Βαθύ πορφυρό χρώμα με άρωμα μπαχαρικών, φρούτων του δάσους και βανίλιας. Στο στόμα πληθωρικό, με μαλακές τανίνες και πλούσια επίγευση. Δυνατότητα παλαίωσης 6-8 χρόνια.
ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ:
Ταιριάζει θαυμάσια με πιάτα κόκκινων κρεατικών, όπως βοδινό με πλούσιες σάλτσες, κυνήγι και κίτρινα τυριά με πικάντικη γεύση. Πίνεται στους 16-18°C.