ΤΟΠΙΚΟΣ OΙΝΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ:  Cabernet 80% – Merlot 20%

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ:

Αμπελώνες της Εύβοιας και της Βοιωτίας σε υψόμετρο 350μ.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Κρυοεκχύλιση και κλασική ερυθρά οινοποίηση 12-15 ημερών.

ΠΑΛΑΙΩΣΗ:

12 μήνες σε μικρά δρύινα βαρέλια.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Βαθύ πορφυρό χρώμα με άρωμα μπαχαρικών, φρούτων του δάσους και βανίλιας. Στο στόμα πληθωρικό, με μαλακές τανίνες και πλούσια επίγευση. Δυνατότητα παλαίωσης 6-8 χρόνια.

ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ:

Ταιριάζει θαυμάσια με πιάτα κόκκινων κρεατικών, όπως βοδινό με πλούσιες σάλτσες, κυνήγι και κίτρινα τυριά με πικάντικη γεύση. Πίνεται στους 16-18°C.