ΤΟΠΙΚΟΣ OΙΝΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Sauvignon Blanc 100%
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ:
Αμπελώνες της Εύβοιας και της Βοιωτίας σε υψόμετρο 250-400μ.
ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ:
Κρυοεκχύλιση και ζύμωση σε σταθερή θερμοκρασία 18°C.
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Χρώμα λαμπερό, κιτρινοπράσινο, με εντυπωσιακά αρώματα αχλαδιού και εσπεριδοειδών και νότες ώριμων φρούτων, όπως μάνγκο και πεπόνι. Στο στόμα κυριαρχεί η φρεσκάδα της οξύτητας με φρουτώδη επίγευση.
ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ:
Τσιπούρα αλανιάρα στα κάρβουνα, σαγανάκια θαλασσινών, οστρακοειδή. Πίνεται στους 10°C.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:
• Ασημένιο Μετάλλιο 2002, 2004 και 2007 στον Διεθνή Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης
• Ασημένιο Μετάλλιο 2007 στον Διεθνή Διαγωνισμό Βρυξελλών
• Aσημένιο Μετάλλιο 2009 στην 7η Γευστική Δοκιμή ΟΙΝΟΤΗΙΚΙ