ΤΟΠΙΚΟΣ OΙΝΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Ροδίτης 60% – Ασύρτικο 20% – Αθήρι 20%
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ:
Βόρεια και Νότια Εύβοια.
ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ:
Αποραγισμός και ζύμωση ελεγχόμενη στους 17°C.
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Χρώμα λεμονοπράσινο με αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών.
Στο στόμα ευχάριστο με δροσιστική οξύτητα.
ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ:
Συνοδεύει ψητά ψάρια και λευκά κρέατα με άσπρες σάλτσες. Πίνεται στους 10°C.