ΤΟΠΙΚΟΣ OΙΝΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Μοσχάτο 50% – Βραδιανό 30% – Αγιωργίτικο 10% – Merlot 10%
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ:
Αμπελώνες της Βόρειας και Νότιας Εύβοιας.
ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ:
Κλασική ερυθρά οινοποίηση 4-5 ημερών με γρήγορες εκχυλίσεις στους 24°C.
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Χρώμα λαμπερό ρουμπινί με μώβ ανταύγειες και πολύπλοκο άρωμα τριαντάφυλλου, κερασιού και δαμάσκηνου. Στόμα με ισορροπημένη οξύτητα και ευχάριστες τανίνες στην επίγευση.
ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ:
Συνοδεύει ποικιλίες κρεατικών και τυριών. Πίνεται στους 14-16°C.