ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΝΕΜΕΑ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ:   Αγιωργίτικο 100%

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΙΑΛΕΣ:   Περιοσμένη παραγωγή 1000 φιαλών.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ:

Κούτσι Νεμέας και πλαγιές Αρχαίας Νεμέας.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Κρυοεκχύλιση και κλασική οινοποίηση 10-15 ημερών σε σταθερή θερμοκρασία 24°C.

ΠΑΛΑΙΩΣΗ:

12 μήνες στο βαρέλι και 6 μήνες στη φιάλη.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Βαθύ ρουμπινί χρώμα, με πολύπλοκο μπουκέτο αρωμάτων μπαχαρικών, κανέλας και καπνού, που πλαισιώνονται από αρώματα ώριμων φρούτων και νύξεις βανίλιας. Στο στόμα είναι πληθωρικό, πικάντικο με μαλακές ισορροπημένες τανίνες και βελούδινη επίγευση. Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση.

ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ:

Ταιριάζει με όλα τα κλασικά κρεατικά στη σχάρα, κυνήγι και δυνατά τυριά στο τέλος του γεύματος. Πίνεται στους 16-18°C.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

• Χρυσό μετάλλιο 1997, 1999, 2007 και 2008 στο Διεθνή Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης
• Ασημένιο Μετάλλιο 2007 στο Διεθνή Διαγωνισμό “Wine for Asia” (Singapore Expo)
• Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο 2008 (Κράτιστος 2004) στον Διεθνή Διαγωνισμό Βρυξελλών
• 1η θέση 2008 στην κατηγορία ‘Ερυθρά Κρασιά από Αυτόχθονες Ποικιλίες’ στην 6η Γευστική Δοκιμή των κρασιών της ΟΙΝΟΤΗΙΚΙ – Θεσσαλονίκη.