ΤΟΠΙΚΟΣ OΙΝΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

ΠΟΙΚΙΛΙΑ:  Cabernet Sauvignon 100%

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ:

Αμπελώνες χαμηλής στρεμματικής απόδοσης στην ορεινή Βοιωτία.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Μετά από προζυμωτική κρυοεκχύλιση, η οινοποίηση εξελίσσεται με μικρές εκχυλίσεις για 4-5 εβδομάδες.

ΠΑΛΑΙΩΣΗ:

Αφού παραμείνει σε καινούρια γαλλικά δρύινα βαρέλια για 18 μήνες, εμφιαλώνεται και διατηρείται στο κελάρι μας για 6 μήνες. Ενδείκνυται μακροχρόνια παλαίωση.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Βαθυκόκκινο αδιαπέραστο χρώμα με αρώματα κόκκινων ώριμων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών, σοκολάτας και βανίλιας. Στόμα γεμάτο και πληθωρικό με καλοδομημένες τανίνες. Πυκνό, μεστό, πληθωρικό, με μεγάλη αρωματική επίγευση ενός μοναδικού οίνου παλαίωσης.

ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ:

Κρεατικά στη σχάρα, κυνήγια με σάλτσες φρούτων (όπως δαμάσκηνο ή κυδώνι) και ώριμα κίτρινα τυριά. Πίνεται στους 18°C.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

• Χρυσό Μετάλλιο 2008 (Cabernet Sauvignon 2005) στον Διεθνή Διαγωνισμό Βρυξελλών
• Ασημένιο Μετάλλιο 2009 (Cabernet Sauvignon 2006) στον Διεθνή Διαγωνισμό
Θεσσαλονίκης