ΤΟΠΙΚΟΣ OΙΝΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ:   Sauvignon Blanc 100%

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ:

Αμπελώνες της Εύβοιας και της Βοιωτίας σε υψόμετρο 250-400μ.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Κρυοεκχύλιση και ζύμωση σε σταθερή θερμοκρασία 18°C.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Χρώμα λαμπερό, κιτρινοπράσινο, με εντυπωσιακά αρώματα αχλαδιού και εσπεριδοειδών και νότες ώριμων φρούτων, όπως μάνγκο και πεπόνι. Στο στόμα κυριαρχεί η φρεσκάδα της οξύτητας με φρουτώδη επίγευση.

ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ:

Τσιπούρα αλανιάρα στα κάρβουνα, σαγανάκια θαλασσινών, οστρακοειδή. Πίνεται στους 10°C.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

• Ασημένιο Μετάλλιο 2002, 2004 και 2007 στον Διεθνή Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης
• Ασημένιο Μετάλλιο 2007 στον Διεθνή Διαγωνισμό Βρυξελλών
• Aσημένιο Μετάλλιο 2009 στην 7η Γευστική Δοκιμή ΟΙΝΟΤΗΙΚΙ