ΤΟΠΙΚΟΣ OΙΝΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ:   Μοσχάτο 50% – Βραδιανό 30% – Αγιωργίτικο 10% – Merlot 10%

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ:

Αμπελώνες της Βόρειας και Νότιας Εύβοιας.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Κλασική ερυθρά οινοποίηση 4-5 ημερών με γρήγορες εκχυλίσεις στους 24°C.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Χρώμα λαμπερό ρουμπινί με μώβ ανταύγειες και πολύπλοκο άρωμα τριαντάφυλλου, κερασιού και δαμάσκηνου. Στόμα με ισορροπημένη οξύτητα και ευχάριστες τανίνες στην επίγευση.

ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ:

Συνοδεύει ποικιλίες κρεατικών και τυριών. Πίνεται στους 14-16°C.